Υγεινή & Ασφάλεια

Υγεία και Ασφάλεια
Ο κλάδος του τουρισμού αποτελεί έναν δυναμικό οικονομικό χώρο στη χώρα ο οποίος όμως παρουσιάζει σημαντικές ιδιαιτερότητες που απαιτούν προσεκτική προσέγγιση ως προς τα θέματα Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους Εργασίας.
Η ιδιαίτερα εντατική εργασία και οι απαιτητικές συνθήκες αυτής καθιστούν την παροχή υπηρεσιών Υγείας και Ασφάλειας εξαιρετικά σημαντική.
Για τους παραπάνω λόγους, το ΝJV Athens Plaza, έχει θεσπίσει μια σειρά πολιτικών και μέτρων έτσι ώστε να εξασφαλίσει την Υγεία και Ασφάλεια τόσο του Ανθρώπινου Δυναμικού όσο και των Επισκεπτών του, καθώς επίσης και τρίτων που εμπλέκονται στην επιχειρηματική του δραστηριότητα.
Η εξασφάλιση συνθηκών Υγείας και Ασφάλειας όλων των ενδιαφερόμενων μερών που παίζουν ενεργό ρόλο στη λειτουργία του Ξενοδοχείου είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για την αειφόρο ανάπτυξη του Ξενοδοχείου όσο και για την εύρυθμη λειτουργία. Αυτό αποδεικνύεται και από την πιστοποίηση ISO 45001 Υγιεινή και Ασφάλεια στην Εργασία που έλαβε το Ξενοδοχείο, ακολουθώντας μια δέσμη προληπτικών και προστατευτικών μέτρων για την εξασφάλιση της καλής διαβίωσης των εργαζομένων, προκειμένου να αποφευχθεί ή να μειωθεί η έκθεσή τους σε οποιοδήποτε κίνδυνο.
Το ξενοδοχείο συμμετέχει ενεργά στην εκπαίδευση των συνεργατών μέσω εσωτερικής εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας. Η εκπαίδευση παρέχεται από εξειδικευμένο προσωπικό και, βάσει των θεμάτων που καλύπτονται, από ειδικούς εξωτερικούς συνεργάτες της εταιρείας.


Υπηρεσίες εστίασης

Το ξενοδοχείο είναι πιστοποιημένο με HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points), την διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδο εντοπισμού και διαχείρισης κινδύνου που σχετίζεται με την ασφάλεια των τροφίμων.


Κλιματισμός και αερισμός χώρων

Λόγω της συνεχούς, αδιάλειπτης λειτουργίας των εγκαταστάσεων και των κλιματιζόμενων χώρων του ξενοδοχείου, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία τόσο στους αγωγούς όσο και στους ανοιχτούς χώρους.


Κεντρικές Κλιματιστικές Μονάδες

Σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου, τα συστήματα εξαερισμού παρέχουν καθαρό αέρα. Σε κανέναν χώρο δεν γίνεται ανακύκλωση, πράγμα που σημαίνει ότι ο εισαγόμενος αέρας δεν μολύνεται από τον αέρα που αποβάλλεται.

Ιδιαίτερα:
• Νέας τεχνολογίας Κεντρική Κλιματιστική Μονάδα
• Τακτική συντήρηση και χημικός καθαρισμός της ΚΚΜ
• Συνεχής καθαρισμός φίλτρων
• Οι ανεμιστήρες εξαερισμού έχουν αντικατασταθεί με νέων τεχνολογιών

Δωμάτια

• Νέας τεχνολογίας fan coil των δωματίων
• Κάθε δωμάτιο διαθέτει ανεξάρτητο δίκτυο εξαερισμού. Τα συστήματα εξαερισμού παρέχουν καθαρό αέρα
• Τακτική συντήρηση και χημικός καθαρισμός των φίλτρων


Έλεγχος Λεγεωνέλλας

• Το ζεστό νερό διατηρείται σε ελάχιστη θερμοκρασία 60oC και το κρύο σε μέγιστη θερμοκρασία 20oC .
• Τακτικό άδειασμα των εξόδων νερού, όπως ντους, μπανιέρες και νιπτήρες.
• Οι έξοδοι νερού καθαρίζονται τακτικά, αφαιρούνται τα άλατα και απολυμαίνονται.
• Συνεχής έλεγχος του κινδύνου λεγεωνέλλας για να διασφαλιστεί ότι λαμβάνονται βασικές προφυλάξεις και για να εντοπιστούν πιθανές περιοχές για βελτίωση.
• Τεστ λεγεωνέλλας σε τακτική βάση

COVID 19

Με ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το αίσθημα της ευθύνης, του καθήκοντος και του επαγγελματισμού, το NJV Athens Plaza προσφέρει διαμονή στην Αθήνα, με την φημισμένη Ελληνική φιλοξενία, αλλά και με την πιο απαιτητική υγιεινή και ασφάλεια.
Το ξενοδοχείο έχει αναπτύξει ένα σχέδιο δράσης, καθώς και μεμονωμένα πρωτόκολλα για κάθε τμήμα της εγκατάστασης για τη λήψη μέτρων και την διαχείριση πιθανών κρουσμάτων Covid-19.
Τα μέλη του προσωπικού έχουν εκπαιδευτεί σε πρακτικές καθαρισμού και απολύμανσης, ακολουθώντας κανόνες υγιεινής για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.
Για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, διατίθεται ιατρικό κιτ που περιλαμβάνει γάντια και μάσκες, αντισηπτικά, μαντηλάκια καθαρισμού και θερμόμετρο λέιζερ.
Υπηρεσίες ορόφου (καθαριότητα, απολύμανση, housekeeping), δωματίων και κοινόχρηστων χώρων
Πλέον των τακτικών διαδικασιών καθαρισμού, οι κοινόχρηστοι χώροι, η κύρια είσοδος, η ρεσεψιόν, οι λαβές των θυρών, οι πάγκοι, τα τραπέζια, οι χειρολισθήρες, τα κουμπιά ανελκυστήρα και άλλα «σημεία αφής» υψηλής συχνότητας απολυμαίνονται συχνά κάθε μέρα.
Σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους υπάρχουν απολυμαντικά χεριών.
Ο καθημερινός καθαρισμός και η αλλαγή σεντονιών, μαξιλαριών και πετσετών πραγματοποιείται μόνο κατόπιν αιτήματος των επισκεπτών.
Οι υφασμάτινες επιφάνειες (π.χ. ταπετσαρία επίπλων) καθαρίζονται με συσκευή ατμού σε θερμοκρασία> 70°.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία χρειαστείτε, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email στο: [email protected] ή στο τηλέφωνο: (+30) 210 3352400