ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ - ΖΟΥΛΟΒΙΤΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΞΑΑΑ
Λαμπρινή Καρανάσου - Ζούλοβιτς, για την Ημέρα της Γυναίκας, Μάρτιος 2021

Ευχές για την ημέρα της Γυναίκας

Αγαπημένες φίλες και φίλοι,

ο Τουρισμός ήταν και είναι σε μεγάλο βαθμό, μια αρκετά «γυναικεία υπόθεση»…

Έχουμε σκεφτεί πώς θα ήταν αλήθεια  ο Τουρισμός, τα ξενοδοχεία, οι διακοπές, χωρίς τα γυναικεία πρόσωπα και χωρίς αυτή την πινελιά της γυναικείας -επιμελούς- φροντίδας για όλους και για όλα;  Χωρίς την γυναικεία δοτικότητα με την έμφυτη διάθεση προσφοράς και ζεστής φιλοξενίας;

Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των γυναικών που απασχολούνται στον Τουρισμό, είτε ως επιχειρηματίες, είτε ως εργαζόμενες. Ανατρέχοντας στα αρχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής, διαπιστώσαμε ότι τα περισσότερα από τα πρώτα ενεργά μέλη μας, ήταν γυναίκες και μάλιστα πολύ δραστήριες και δυναμικές, εξαιρετικά ικανές και πολύ δημιουργικές για την εποχή τους.

Πολέμησαν στην κυριολεξία,  εκείνες τότε και εμείς σήμερα, καθημερινά, σκληρά για τον ‘κοινό τόπο’  δηλαδή το ελληνικό τουριστικό θαύμα, με ‘όπλα’, τη γυναικεία ευφυΐα και εφευρετικότητα, το χαμόγελο και την γυναικεία εξισορροπητική και ‘σφαιρική’ οπτική για τα πράγματα.

Θυμάμαι, έναν χρόνο πριν, σχεδιάζαμε στην Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού να γιορτάσουμε πανηγυρικά  αυτή την σημαντική ημέρα, σε συνεργασία με το ΞΕΕ και τον Σύνδεσμο Ελληνίδων στον Τουρισμό, τιμώντας την Ελληνίδα ξενοδόχο και την Ελληνίδα εργαζόμενη στο ξενοδοχείο. Δυστυχώς λόγω της υγειονομικής κρίσης, η εκδήλωσή μας ματαιώθηκε. Θέλω και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα είμαστε ξανά κοντά, όλοι μαζί, να συνεχίσουμε από εκεί που ‘σταματήσαμε’ και μάλιστα πολύ πιο δυναμικά!

Εύχομαι ολόψυχα, υγεία σε όλο τον πλανήτη, Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες, μητέρες, συζύγους, επιχειρηματίες, εργαζόμενες και ελπίζω σε πολύ καλύτερες μέρες για όλους μας και για τον Τουρισμό μας!

Με  φιλικούς χαιρετισμούς

Λαμπρινή Καρανάσιου – Ζούλοβιτς

Πρόεδρος ΕΞΑΑΑ