Skip to main content

NJV ATHENS PLAZA​: ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Πράγματα που πρέπει να κάνετε και να δείτε στην Αθήνα

Στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza, με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό σας δίνουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να γνωρίσετε και να απολαύσετε τη μαγευτική μας Αθήνα. Η πόλη μας είναι γεμάτη από αξιοθέατα, όπως μουσεία, πολιτιστικά κέντρα, ιστορικές τοποθεσίες και μοναδικά αρχαία μνημεία.

Λόγω της θέσης του NJV Athens Plaza, στην πλατεία Συντάγματος, στο κέντρο της Αθήνας, οι επισκέπτες μας έχουν το προνόμιο να αισθάνονται τους ζωντανούς ρυθμούς της πόλης αλλά και να βρίσκονται πολύ κοντά σε όλα τα αξιοθέατα.

Επισκεφθείτε τον Ιερό βράχο της Αθήνας, την Ακρόπολη. Περιηγηθείτε στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο όπου διεξήχθησαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες, το φημισμένο Μουσείο της Ακρόπολης και το Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το Ξενοδοχείο.

Το NJV Athens Plaza έχει επιλέξει μερικούς από τους αγαπημένους του προορισμούς μέσα στην πόλη καθώς και τα εκπληκτικά αρχαία μνημεία που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε. Σημειώστε πως όλοι οι προτεινόμενοι προορισμοί βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, με τα πόδια, από το ξενοδοχείο. Περιηγηθείτε στις ακόλουθες προτάσεις μας και προετοιμάστε την επίσκεψή σας στην Αθήνα.

Acropolis Athens

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Επισκεφθείτε τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ένα από τα πιο φωτογραφημένα αξιοθέατα του κόσμου! Αυτός ο μοναδικός προορισμός κάθε χρόνο αποτελεί πόλο έλξης εκατομμυρίων επισκεπτών από όλα τα μέρη του κόσμου. Δείτε μοναδικής ομορφιάς και αρχιτεκτονικής αριστουργήματα όπως τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο, το Ναό της Αθηνάς Νίκης και τα Προπύλαια. Απολαύστε τα αρχαία μάρμαρα να λάμπουν κάτω από τον καθαρό γαλανό ουρανό της Αττικής και χαρείτε την εντυπωσιακή θέα της πόλης.

Kallimarmaron Stadium

ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ ΣΤΑΔΙΟ

Περπατήστε στο λευκό μαρμάρινο στάδιο, σπίτι των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896. Το Καλλιμάρμαρο Στάδιο κτίστηκε μεταξύ του 330 και 329 π.Χ. Κατά την αρχαιότητα χρησιμοποιείτο για την διεξαγωγή των Παναθηναϊκών Αγώνων όπου τιμούσαν την θεά Αθηνά.

Odeon of Herodes Attikus

ΘΕΑΤΡΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Το Ηρώδειο βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Ακρόπολης και είναι πολύ γνωστό για τις κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται και ακόμα περισσότερο για την εκπληκτική ακουστική την οποία διαθέτει. Θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα αρχαία θέατρα και το σημαντικότερο της Αθήνας. Διαθέτει μαρμάρινες κερκίδες με χωρητικότητα 5.000 θεατών. Οι παραστάσεις ξεκινούν τον Ιούνιο και συνεχίζονται ως τα μέσα Σεπτεμβρίου​.

Ancient Agora Athens

ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ

Η Αρχαία Αγορά της Αθήνας, που βρίσκεται βορειοδυτικά της Ακρόπολης, αποτελούσε κατά την αρχαιότητα το διοικητικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό και φιλοσοφικό κέντρο της πόλης. Τα κυριότερα μνημεία που βρίσκονται εκεί είναι η Ποικίλη Στοά, ο Ναός του Ηφαίστου, το Μητρώο, ο Θόλος, η Στοά του Αττάλου, το Βουλευτήριο και ο Βωμός των Δώδεκα Θεών​.

Kerameikos

ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ

Αποτελεί τον χώρο ταφής επιφανών Αθηναίων της αρχαιότητας της Κλασικής περιόδου. Ένας χώρος έκτασης 40 στρεμμάτων, μεγάλης ιστορικής αξίας και θαυμασμού από τους επισκέπτες που βαδίζουν ακριβώς στο επίπεδο που βάδιζαν οι Αθηναίοι​. 

The Temple Of Olympian Zeus

ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ

Ο Ναός του Ολυμπίου Διός, που βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά της Ακρόπολης, αποτελεί τον μεγαλύτερο αρχαίο ναό στην Ελλάδα, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε στις αρχές του 6ου αιώνα π.Χ. και δεν ολοκληρώθηκε παρά 700 χρόνια μετά, επί του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Αδριανού. Ο Ναός ήταν αφιερωμένος στον Δία, είχε μήκος 96 μέτρα στις άκρες του και 40 μέτρα στη ανατολική και δυτική πρόσοψη. Σήμερα σώζονται 14 από τις 104 Κορινθιακού ρυθμού κολώνες του, που έχουν ύψος 17 μέτρα, διάμετρο 2,6 και είναι από πεντελικό μάρμαρο​.

Areopagus

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

Λόφος ύψους 115μ. Αφιερωμένος στον θεό Άρη, αποτελούσε την έδρα του ομώνυμου Δικαστηρίου της Αθήνας που στην περίοδο της αριστοκρατικής ολιγαρχίας κυβερνούσε την πόλη. Εδώ σύμφωνα με τις "Πράξεις των Αποστόλων" μίλησε ο Απόστολος Παύλος για τον Άγνωστο Θεό (50 μ.Χ.).

Acropolis Museum

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Το Μουσείο Ακρόπολης αποτελεί το πιο ονομαστό μουσείο της Αθήνας το οποίο προσελκύει εκατομμύρια επισκεπτών από όλο τον κόσμο, όχι μόνο για τα εκπληκτικά του εκθέματα αλλά και για την αρχιτεκτονική του. Πέραν όλων των άλλων από το Μουσείο Ακρόπολης υπάρχει μοναδική θέα της πόλης & του ιερού βράχου της Ακροπόλεως
Επισκεφτείτε το site!

National Archeological Museum

ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας και ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία του κόσμου. Ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και είναι αφιερωμένο στον τομέα της αρχαίας τέχνης. Εκεί εκτίθενται ανεκτίμητες συλλογές από διάφορες χρονικές περιόδους της αρχαιότητας με εκπληκτικά εκθέματα.
​Επισκεφτείτε το site!

The Museum Of Cycladic Art

ΜΟΥΣΕIΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚHΣ ΤEΧΝΗΣ

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης είναι αφιερωμένο στη μελέτη και προβολή των αρχαίων πολιτισμών του Αιγαίου και της Κύπρου, με ιδιαίτερη έμφαση στην Κυκλαδική τέχνη της 3ης π.Χ. χιλιετίας. Στεγάζει ανεκτίμητης αξίας συλλογές της αρχαίας Ελληνικής τέχνης, της Κυκλαδικής και της αρχαίας Κυπριακής. art.
​Επισκεφτείτε το site!

Benaki Museum

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

To Μουσείο Μπενάκη αποτελεί και τον παλαιότερο μουσειακό οργανισμό που λειτουργεί στην Ελλάδα ως Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου. Οι επισκέπτες του έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκτεταμένες ενότητες εκθεμάτων, που καλύπτουν περισσότερους από έναν πολιτισμικούς τομείς και περιόδους.
​Επισκεφτείτε το site!

Byzantine & Christian Museum

ΒΥΖΑΝΤΙΝO ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚO ΜΟΥΣΕIΟ

Το Βυζαντινό και & Χριστιανικό Μουσείο, με έδρα την Αθήνα, είναι ένα από τα εθνικά μουσεία της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα μουσεία διεθνώς για την τέχνη και τον πολιτισμό των βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων. Διαθέτει περισσότερα από 25,000 αντικείμενα, οργανωμένα σε συλλογές, τα οποία χρονολογούνται από την Μεταβυζαντινή περίοδο.
​Επισκεφτείτε το site!

Numismatic Museum Of Athens

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Το Νομισματικό Μουσείο είναι ένα από τα παλαιότερα κρατικά μουσεία της Ελλάδος το οποίο θεσμοθετήθηκε το 1834 και στεγάζεται στο νεοκλασικής αρχιτεκτονικής Ιλίου Μέλαθρον, μια μνημειακή κατοικία του 19ου αιώνα που πρωτοκατοικήθηκε από τον Ερρίκο Σλίμαν, "πατέρα της μυκηναϊκής αρχαιολογίας".
​Επισκεφτείτε το site!

Museum Of The City Of Athens

ΜΟΥΣΕΙΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Το Μουσείο αυτό έχει ως αντικείμενό του την πρωτεύουσα της Ελλάδας, την πόλη των Αθηνών. Στεγάζεται σε συγκρότημα δύο ιστορικών κτιρίων της πόλης της Αθήνας επιτρέποντας στους επισκέπτες του να ταξιδέψουν νοητά στον πολιτισμό και την ιστορία της Αθήνας. Εξερευνήστε εκθέματα από τον 18ο και 20ο αιώνα και πάρτε μια ιδέα για το πως ζούσαν οι Αθηναίοι.
​Επισκεφτείτε το site!

MUSEUM OF GREEK FOLK ART

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης είναι το κεντρικό κρατικό μουσείο στο οποίο συγκεντρώνονται έργα της νεώτερης ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι πλούσιες συλλογές του, με αντιπροσωπευτικά δείγματα της νεοελληνικής λαϊκής τέχνης, αναδεικνύουν τα στοιχεία εκείνα που διαμόρφωσαν την πολιτισμική ταυτότητα του νεώτερου ελληνισμού, την περίοδο από τα μέσα του 17ου μέχρι και τον 20ο αιώνα.
​Επισκεφτείτε το site!

NATIONAL GALLERY OF ART

ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Απολαύστε τις μόνιμες συλλογές ζωγραφικής και γλυπτών Ελλήνων καλλιτεχνών από τον 19ο και 20ο αιώνα. Η πινακοθήκη επίσης παρουσιάζει διεθνείς εκθέσεις όπως της Ισπανικής αρχιτεκτονικής, την Ολλανδική τέχνη του 17ου αιώνα, μοντερνισμού και Art Nouveau.
​Επισκεφτείτε το site!

ATHENS WAR MUSEUM

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Το Πολεμικό μουσείο τιμά όλους εκείνους που πάλεψαν για την ελευθερία της Ελλάδας. Το μουσείο διαφυλάττει τα πολεμικά κειμήλια της Ελληνικής ιστορίας προσφέροντας στους επισκέπτες μια ολοκληρωμένη έκθεσή τους, από την αρχαία περίοδο έως την νεώτερη ιστορία.

Επισκεφτείτε το site!

NATIONAL MUSEUM OF CONTEMPORARY ART

ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Απολαύστε τις μόνιμες συλλογές ζωγραφικής και γλυπτών Ελλήνων καλλιτεχνών από τον 19ο και 20ο αιώνα. Η πινακοθήκη επίσης παρουσιάζει διεθνείς εκθέσεις όπως της Ισπανικής αρχιτεκτονικής, την Ολλανδική τέχνη του 17ου αιώνα, μοντερνισμού και Art Nouveau.
​Επισκεφτείτε το site!

ILIAS LALAOUNIS JEWELRY MUSEUM

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΙΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ

Tο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη είναι το μοναδικό Μουσείο για το σύγχρονο κόσμημα στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1993 και άνοιξε στο κοινό τον Δεκέμβριο του 1994, ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός πολιτιστικού χαρακτήρα. Σήμερα το Μουσείο στεγάζει στις μόνιμες συλλογές του περισσότερα από 4.000 κοσμήματα και μικρογλυπτά από 50 συλλογές, σχεδιασμένες από τον ιδρυτή του. Από το 2001 προστίθενται στις μόνιμες συλλογές κοσμήματα, μικρογλυπτά και έργα διακοσμητικών τεχνών από από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
​Επισκεφτείτε το site!

ISLAMIC ART MUSEUM

ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Οι μοναδικές συλλογές της ισλαμικής τέχνης εκτίθενται στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, το οποίο στεγάζεται στο νεοκλασικό κτιριακό συγκρότημα, που δωρήθηκε από το Λάμπρο Ευταξία και βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας κοντά στο αρχαίο νεκροταφείο του Κεραμεικού. Πρωταρχικός στόχος αυτής της προσπάθειας αυτονόμησης της συλλογής είναι η ανάδειξη της ισλαμικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, η εύκολη πρόσβαση στο υλικό και η τεκμηριωμένη παρουσίασή του.
​Επισκεφτείτε το site!

Arch of Hadrian

ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΑΔΡΙΑΝΟΥ

Η Πύλη του Αδριανού είναι η θριαμβική αψίδα που έχτισαν από πεντελικό μάρμαρο οι Αθηναίοι το 131 μ.Χ. για να τον τιμήσουν. Αποτελεί μια μνημειώδη πύλη με κλασικά χαρακτηριστικά ρωμαϊκής αψίδας θριάμβου η οποία συχνά σχεδιάζεται για να διαιρέσει ένα δρόμο.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Οι φιλοξενούμενοι του NJV Athens Plaza έχουν την ευκαιρία κατά την διάρκεια της διαμονής τους να επισκεφθούν σημεία πολιτισμού μεγάλης ιστορικής αξίας. Υπάρχουν τουριστικοί οδηγοί τυπωμένοι αλλά και διαδικτυακά απ' όπου οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για όλα τα αξιοθέατα της πόλης.

Εξ΄ αιτίας της κεντρικής θέσης μας, οι επισκέπτες μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στις σημαντικότερες τοποθεσίες και αξιοθέατα της Αθήνας. Μπορούν να απολαύσουν παραστάσεις, να επισκεφθούν μουσεία, εκθέσεις, εστιατόρια, μπαρ, κλαμπ και κυρίως να πραγματοποιήσουν ενδιαφέρουσες εκδρομές και εξερευνήσεις.

Δημοφιλή προάστια όπως η Κηφισιά, το Χαλάνδρι, η Γλυφάδα και ο Πειραιάς είναι εύκολα προσβάσιμα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και προσφέρονται για αγορές σε καταστήματα μικρά και μεγάλα, κοσμηματοπωλεία, εκπτωτικά πολυκαταστήματα, ενώ στο κέντρο της Αθήνας, πολύ κοντά στο ξενοδοχείο, μπορείτε να βρείτε ότι επιθυμείτε.

Για τους φιλοξενούμενούς μας που ενδιαφέρονται και αναζητούν την διασκέδαση μακριά από το κέντρο της πόλης, διάσημοι διεθνείς DJ παίζουν μουσική σε ειδικές βραδιές σε club και νυχτερινά κέντρα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Για όλους όσους ενδιαφέρονται να απολαύσουν τη θάλασσα κατά τους θερινούς μήνες, μπορούν πολύ εύκολα να την προσεγγίσουν μέσω των τραμ που αναχωρούν απέναντι από το ξενοδοχείο.

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε την περιήγησή σας είναι να προμηθευτείτε τον χάρτη της πόλης. Για περισσότερες πληροφορίες για τα αξιοθέατα της πόλης αλλά και αναφορές ιστορικού ενδιαφέροντος ακολουθήστε τον σύνδεσμο: Εξερευνήστε την Αθήνα.

 

Επιστροφή στην αρχή