ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΜΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΑΕΡΑ ΣΤΟ EXPLORER’S BAR BISTRO
Γαλλικός αέρας έμπνευσης στο Explorer’s Bar Bistro Δύο ξεχωριστά μενού από τον Ελληνογάλλο σεφ Henri Emmanuel Guibert παρουσιάζονται στο Explorer’s Bar-Bistro του NJV Athens Plaza από την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου. O Ελληνογάλλος σεφ Henri Guibert με δύο νέα μενού που δημιούργησε ειδικά για το all time classic Explorer’s Bar–Bistro, φέρνει την δική του αύρα σε επιλογές φαγητού στο κέντρο της Αθήνας στην Πλατεία Συντάγματος. Η φιλοσοφία των μενού συνοψίζεται σε αυτό που ο ίδιος τονίζει για τις δημιουργίες του: «Συνδύασα αγαπημένα προϊόντα της Ελληνικής γης, ακολουθώντας γαλλική τεχνική για δύο διαφορετικά μενού που θα εμπλουτίσουν την αθηναϊκή γαστρονομική εμπειρία». Τα μενού του Henri G περιλαμβάνουν: Μενού Ι Λευκή ψαρόσουπα με σχοινόπρασο, σκορδάτα κρουτόν και σάλτσα “Harissa” Μυλοκόπι κονφί σε αλατισμένο βούτυρο και πουρέ πατάτας με Ελληνική τρούφα Μους σοκολάτας Gauanaja 70%, φράουλες μαριναρισμένες σε πετιμέζι Μενού ΙΙ Τόνος ταρτάρ, γουακαμόλε και μους ούζου Φιλέτο μοσχαρίσιο στην σχάρα, πάστα ελιάς Καλαμών και ψητά λαχανικά με θυμαρίσιο μέλι Carpaccio μάνγκο, γλυκό τριαντάφυλλο και παγωτό γιαούρτι Το Who is Who του Chef Henri Emmanuel Guibert: Ο Ελληνογάλλος chef Henri Emmanuel Guibert ξεκίνησε την καριέρα του στο γαλλικό εστιατόριο Auberge de Chavanne με αστέρι Michelin. Στη συνέχεια δημιουργούσε γαλλικές σπεσιαλιτέ στην κουζίνα του φημισμένου ξενοδοχείου Hollington House στο Reading της Αγγλίας , το οποίο ανήκε στην γαλλική αλυσίδα των πολυτελών Relais et Chateaux . Με πολύχρονη εμπειρία από την Κορσική και το βλέμμα πάντα στην Ελλάδα, όπου και γεννήθηκε, επισκέφθηκε το καλοκαίρι του 1998 την Πάρο . Το 2019 ο αδελφός του Patrick και ο ίδιος έκαναν πραγματικότητα, το όνειρο της επιστροφής στην Ελλάδα. Έτσι, γεννήθηκε το εστιατόριο Henri G, στην Πάρο, σε ένα αρχοντικό νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, που χρονολογείται από το 1890, μέσα στην καρδιά της παλιάς πόλης της Παροικιάς. Το χαρακτηρίζει η αυθεντική μεσογειακή κουζίνα, η αξιοποίηση του πλούτου των προϊόντων της Πάρου με μια διακριτική πηγή έμπνευσης από τη Γαλλική κουζίνα.